X
Bli medlem
Till toppen

Gärdets Snowboard Skola

23 januari, 2015 av Ants Neo

Äntligen ordentligt med snö i backen. Imorgon lördag och söndag kör vi igång Gärdets Snowboard & Snowskate Skola för säsongen.

Gärdets Snowboard & Snowskate Skola

Gärdets Snowboard & Snowskate Skola är nu inne på sin fjärde säsong med flera hundra barn som provat på att åka bräda på snön i backen utmed Kampementsbadets övre sida.

Till skillnad mot den mer fria coachingen vi kört de senaste tre säsongerna, så kommer vi i år istället boka in 5-10 åkare i effektiva 40-minuters lektioner. Verksamheten vänder sig främst till boende i området, men hela stan är också välkommen.

Ålder: Från 2 år och uppåt.
Adress: Backen utmed Kampementsbadet övre sida.
Tider: Bokas här! (Obs! Endast efter bokning i år, läs nedan)
Kostnad: 100 kr per lektion 40 minuter inkl utrustning + medlemskap!
Medlemskap: Medlemskap kostar endast 30 kr inkl olycksfallsförsäkring från Folksam.
Kontakt: Ants Neo 073 545 91 00 ants.neo@subsurfers.se

Anna Neo (2år)

Anna provar sin första sväng som tvååring i snowboardskolan,

Vi kommer gå igenom grunderna för att lära oss att svänga. Genom att även prova snowskate lär man sig trycka in kanten ordentligt och förstå att man har två, som kan ställa till det i början. Genom att lära sig snowboardingens motsvarighet till plogsväng, så kommer man in i komfort-zonen och kan kontrollera sin hastighet. Därmed blir man mottaglig för utveckling till att lära sig den skärande svängen som är ett vackert spel med kroppens vikt och position från fram till bak och från hopkrupet till utsträckt samtidigt som armarna rör sig genomtänkt för maximal kraft för både kantgrepp och moment för åkriktningen.

Vi kommer också lära oss att hoppa med kontroll och kanske prova några trick. När grunderna är lagda så kan man också prova på våra fina boxar och rails som SHAKEIT har sponsrat föreningen med. Varje lektion kommer fotograferas och filmas och resultatet kommer läggas upp här eller på vår facebook-sida och Instagram #snowboardgärdet. Alla deltagare kommer efter säsongen få ett fint diplom med egen bild från sina färdigheter på brädan.

Medlemskap
Snowboardskolan är endast öppen för Sub Surfers medlemmar. Medlemskapet kostar endast 30 kr/år inkl olycksfallsförsäkring från Folksam. Föreningen ”Sub Surfers Gärdet Östermalm Hjorthagen” med 150 medlemmar är en lokal förening till Stockholm Suburban Surfers totala 2000 medlemmar. Föreningen är ansluten till Skidförbundet Snowboard, Sveriges Skateboardförbund och Swedish Surfing Association. Genom att blimedlem.subsurfers.se bidrar man till den lokala föreningens utveckling och stödjer samtidigt hela Sub Surfers utveckling över hela stan. Redan medlem behöver inte registrera sig på nytt. Vi skickar ut påminnelse för ny avgift varje år. Årets avgift är dock inte utskickad till alla ännu.

Bokning
Flera hundra barn har utan kostnad fått testa på att åka nu i tre års tid. Anledningen till att vi nu kör med bokning av lektioner är för att snowboardskolan skall bli bättre. För att vi ska kunna ersätta andra coacher framöver, då jag är upptagen med annat, kanske behöver åka med mina barn i större backe eller är i fjällen med familjen. Vi behöver också köpa in mer utrustning, vilket jag hittills lagt ut för, både med pengar och min tid. Tanken är nu att vi ska söka bidrag, men det ska ansökas och bidraget behöver komma in också. Igår sökte jag 50.000 kr till föreningen, men om vi får det, så kommer det först 2016. De som köpt utrustningen från shop.sideways.se får dock några lektioner utan kostnad! Boka din lektion här! Samla ditt barn till liknande ålder och gärna då under, före eller efter annan bokad tid.

Sideways logo

Genom shop.sideways.se erbjuder jag utrustningen till förmånliga priser för föreningens medlemmar.

Mitt engagemang
Det började 3 år sedan med att mina barns kompisar ville prova snowboard och en förälder tyckte att jag kunde starta en snowboardskola här i backen. Sagt och gjort föddes Gärdets Snowboard & Snowskate Skola. Verktygen med Sub Surfers hade jag varit med och byggt upp sedan 25 år sedan. Det behövs även utrustning, så nu har jag startat shop.sideways.se med kunskap och förmånliga priser på utrustning för föreningens medlemmar.

Jag har under snart 40 års tid coachat över 5000 barn och vuxna på skateboard och snowboard och utvecklat en pedagogik med resultatet att alla lär sig grunderna på en eller flera lektioner. För de mindre handlar det mer om att visa, för de äldre fungerar instruktioner med praktiska övningar.

antsneosnowskaterocknrollAnts Neo
ants.neo@subsurfers.se
073 545 91 00

 

 

  • Bli medlem nu!