X
Bli medlem
Till toppen

Vad är Sthlm Sub Surfers?

Jan Loftén Transworld -80 talet

Jan Loftén Transworld -80 talet

Kan du din historia…?  Subsurfers har haft över 100% medlemstillväxt senaste året – det betyder att en majoritet av våra medlemmar troligen inte har en aning om var Subsurfers kommer ifrån.

Vi har 2012 invigt Stockholms största skateboardanläggning, Highvalley Skateworld, det känner nog de flesta till. Men nu när mörkret börjar falla på och skate timmarna blir allt färre vill vi passa på och ge dig en kortfattad inblick i hur i hela världen vi tillsammans kunde få detta att hända – I Stockholm av alla ställen – som är ett veritabelt under av byråkrati och krångel… En sak är säker: – vi hade nog aldrig försökt om vi vetat!  Då har hade vi nog istället bestämt oss för att bygga en rymdraket och åka till månen.

Allt började med några unga killar i Huddinge som kallade sig Huddinge Bräd Army i början av 1980 talet. Ett ganska ensamt släkte, då skateboard boomen i mitten slutet av 70-talet hade gått ner i underjordisk moll. Några tappra överlevare fanns kvar. Ensamvargar som ingen förstod sig på. En av dom satsade en rejäl slant egna pengar för o bygga en skateramp i Stuvsta. Han hette Jan Loftén, läs hela storyn här