Warning: include_once(/storage/content/77/164377/subsurfers.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/77/164377/subsurfers.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 10 Warning: include_once(): Failed opening '/storage/content/77/164377/subsurfers.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php74/lib/php:/storage/content/77/164377/pear/php') in /storage/content/77/164377/subsurfers.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 10 Test: skate/kick-tider i Rålis : Sthlm Sub Surfers
X
Bli medlem
Till toppen

Test: skate/kick-tider i Rålis

2 oktober, 2020 av Ants Neo

Vi kommer under oktober månad testa att införa följande skateboard/kickbike-tider i Rålis Skatepark from helgen, lördag 10 oktober.

Lördagar & Söndagar
Kl 00-10 Kickbike/trickcykel
Kl 10-14 Skateboard
Kl 14-17 Kickbike/trickcykel
Kl 17-00 Skateboard

Vi har valt att testa detta upplägg och dessa tider efter följande anledningar. Kickbike-åkare är yngre och därför uppe tidigt. De är inte heller lika många, så de får färre tider därför. Barn-området med asfalt är alltid öppen för alla. Backyard poolen är endast för skateboard, för vi tror inte kickbike-åkare använder den.

Anledningen till att vi vill testa detta är för att vi vet att många skateboardåkare skyr Rålis Skatepark då det är för många kickbike-åkare och speciellt i unga åldrar. Genom att testa att dela upp det hoppas vi parken blir bättre utnyttjad. Självklart går det att åka både skateboard och kickbike samtidigt om det inte är så många och man väljer område, men åkdon efter schemat gäller i första hand.

Observera att parken juridiskt är en allmän park och inga regleringar av åkdon eller tider är egentligen tillåten. Därför kan vi inte be stadsdelen att styra upp detta, utan nu tar vi tag i saken själva och hoppas på ett konsensus, dvs en gemensam fungerande överenskommelse. Detta koncept har fungerat i många år i Gubbängen Skatepark, trots att det aldrig kan juridiskt tillåtas av myndigheter.

SUB SURFERS kommer tillsammans med SKATECAFE.se på plats och driva denna test. Vi hjälps alla att sprida detta via sociala media och på plats hjälpa till att hålla konceptet. Snälla, säg inte att det inte går, då går det inte. OK, vi kör detta som en test nu.

Förutom detta så har SKATECAFE.se som på plats i Rålis sedan 2013, drivit skateskola, fått tusentals att välja skateboard före kickbike, med sitt positiva och konstruktiva sätt såhär, detta fortsätter.

Efter testperioden i oktober månad, så kommer vi utvärdera hur det gått och presentera det här på subsurfers.se

  • Bli medlem nu!