X
Bli medlem
Till toppen

VM i Bankslalom

28 juli, 2016 av Ants Neo

Sverige kommer att arrangera världens första skateboard VM i bankslalom den 6:e och 13:e Aug i Stockholm. En gren som passar alla typer av skateboardåkare. 

Worlds_banner_high_web

Det här är första gången som det körs ett VM i bank slalom. Det byggs ej längre parker för detta och de tävlingar som körs är i riktiga vattenrännor i betong som man ofta ser i USA och Australien. Vi har dock byggt en världsunik skateboardpark i Sverige med Highvalley Skateworld i Stockholm. Och där temat för parken just varit ”Alla discipliner, alla nivåer och alla åldrar”. Och därmed har vi just en sådan ditch som behövs för Bankslalom. Och kanske därför inget konstigt med att det därför blir just här som vi får till ett första VM för detta. 

Bank slalom är en gren inom skateboard som alla åkare kan relatera till. Det är också en tävlingsform som det är lätt för alla att kunna delta i oavsett stil och nivå. Därför är upplägget också gjort så att det ska vara lätt för alla att kunna delta. Man kan anmäla sig på plats och med en låg registreringsavgift. 50 kr för vuxna och 20 kr för juniorer (-17). Det kommer även att köras lite bankslalom clinics för de som vill prova på innan VM.

  • Måndagen den 1:a augusti
  • Fredagen den 5:e augusti

Då har alla chansen att få prova på och se vad bankslalom handlar om. Det är en gren som passar lika bra för streetåkare, vertåkare, bowlåkare, downhillskateboardåkare, freestyleåkare som slalomåkare. Sanningen att säga så är detta ganska ovant även för slalomåkare då de alltid åker på platt mark. Och nu helt plötsligt sitter konerna uppe på en bank och kräver att man kan hantera att åka upp för lite böjar också.    

VM-status har godkänts av…

– ISSA (International Slalom Skateboarding Association)

www.slalomskateboarder.com

Result kommer ingå i världsrankingen för slalom, ISSA World Ranking.

www.slalomranking.com

– WSF (World Skateboard Federation)

www.worldskateboardingfederation.org

 

VM kommer att köras i två steg.    

  •  Steg 1: Aug 5-6: Tillsammans med Eurocana Reunion, ett internationellt Freestyle event och Betongcupen/Bowlstock.
  •  Steg 2: Aug 13: Under SM i skateboard slalom.    

Eventet Aug 6 är en del i ett stort musik och skateboard event med olika parter inblandade. Detta gör att vi tillsammans drar mycket folk till platsen.    

  

Missa inte denna chans att få vara med på ett VM. Ingen vet vem som är bäst. Alla har chansen. Kanske är det du själv som har den naturliga talangen för detta. Den som provar på kommer att veta.

 

 

  • Bli medlem nu!