X
Bli medlem
Till toppen

DEMOKRATIUNDERSKOTT

11 februari, 2015 av Ants Neo

Sub Surfers sekreterare Tomas Wikström skriver mycket träffsäkert i föreningens pressmeddelande hur illa staden slösar på de engagerades energi och samhällets demokrati i projektet Highvalley Skateworld.

DEMOKRATIUNDERSKOTT I STADSHUSET!

highvalleyskateworldinvigning

Under hösten 2012 inviger Stockholm Suburban Surfers tillsammans med  tidigare Idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) halva den utlovade skateboardparken. Vid första spadtaget 2010 utlovade Idrottsborgarrådet att pengar skall tillskjutas projektet så den kunde byggas klart enligt löfte. Detta följdes inte upp av det nya Idrottsborgarrådet Regina Kevius (M) som tillträdde hösten 2010 och länge upprepade att staden minsann byggt det utlovade. Vilket inte är korrekt! Till valet 2014 fick projektet återigen stöd av en stor majoritet i Stadshuset. Men nu med Socialdemokraterna vid makten, skyller de istället på Alliansen att de inte fullföljde projektet, men gör inget själva = DEMOKRATIUNDERSKOTT!

Det hela började med att föreningen 1999 arrangerade eventet Highvalley Classic & Festival, en fullpipe och longboard -tävling med festival. Med det föddes visionen om en skatepark på Högdalstoppen. 2006 projekterades den på toppen och sedan mellan topparna, för att slutligen flyttas till Triangeln intill Högdalen Centrum. Highvalley Skateworld blev till mindre än häften byggd under hösten 2012. Föreningen engagerade styrelse har nu i 16 år lobbat för denna skateboardpark, där det mest energikrävande varit att påverka politiker och sedan trycka på för att få dem att hålla sina löften också. Vi kan fortfarande inte förstå varför man startar upp ett bygge med bestämd planritning och sedan kallar det färdigt när det endast är mindre än hälften av det bestämda byggt. Vi förstår att hus byggs så i Spanien, men när lämnades en fotbollsanläggning i Sverige till hälften byggd?

Läs vår förenings pressmeddelande här

Highvalley Skateworld vision

Detta är vad staden lade upp på sin officiella sida stockholm.se år 2010, innan det togs ner för att ersättas av den halva parken som kom att byggas ”klar” hösten 2012.

halvahighvalleyskateworld

Detta är vad det överenskomna byttes ut till, en halv park ”färdig” 2012, som idag drygt 2 år senare ser likadan ut.

 

Genom att maila denna artikel, gärna med egen formulering (vårda språket!), till idrottsnamnden@subsurfers.se, så skickas ett mail till alla politiker i nämnden.

  • Bli medlem nu!