X
Bli medlem
Till toppen

Möte Danderyds Skatepark

4 juni, 2014 av Ants Neo

Mötet för Danderyds Skatepark i Mörbyskolan där skateboardåkare, Danderyd Kommun och politiker möttes, gick mycket bra. Hela två starka från Sub Surfers Danderyd dök upp och lämnade sina önskemål om parkens utformning efter de förutsättningar som finns.

Några hade också lämnat en skiss till skolan som diskuterades. Utlottningen av bräda med PROSK8 Tip Technology vanns av Erik Erlandsson. Efter mötet styrdes föreningen Sub Surfers Danderyd upp med två ledamöter i interimsstyrelsen, Erik Erlandsson (20) och Alexander Stjernström (16). Nu söker vi tre till som vill engagera sig för föreningen och parken. Kontakta styrelsen på danderyd@subsurfers.se

140504 Sub Surfers Danderyd Skatepark

Sub Surfers Erik Erlandsson vann den utlottade brädan med PROSK8 Tip Technology under mötet för Danderyd Skatepark och lokala föreningen Sub Surfers Danderyd. Tack till PROSK8 för spons av bräda!

Kort beskrivet finns drygt en miljon kronor att bygga en skatepark-objekt på en avlång 650 kvadrat asfalterad yta. Tyvärr räcker inte pengarna till för att lägga betong som underlag i hela parken, vilket skulle gå på över en miljon bara det. Under mötet kom vi överens om att bygga liknande som den uppskattade Åkersberga Skatepark enligt medlemmarnas önskemål. Ny asfalt läggs så fin och hård som möjligt och gärna i en färg som livar ytan. På ytan byggs minimalistiska betongobjekt för street-åkning som curbs, rails, manual pads, bullar, banks i olika kombinationer. Till detta byggs också en öppen micro-mini-bowl med olika höjd. Bowlens plattform fungerar också för street med trappa och banks nerför några av sidorna. Målsättningen är att parken ska vända sig från den minsta nybörjaren med lägre objekt till duktigare på längden mer än höjden. Erik och Alexander skall nu skissa på parkens koncept.

 

Gilla gärna facebook.com/subsurfersdanderyd och håll utskick för nyheter på danderyd.subsurfers.se.

Genom att blimedlem.subsurfers.se från 30 kr inkl olycksfallsförsäkring så blir föreningen starkare och kan påverka för mer skateboarding i Danderyd, men även över hela Stockholm. Just nu har Sub Surfers Danderyd endast 26 st av Sub Surfers totalt snart 2000 registrerade medlemmar. Tipsa era vänner om detta!

  • Bli medlem nu!