X
Bli medlem
Till toppen

Mitt i Tyresö: Utbyggnad av skatebana

3 juni, 2014 av Ants Neo

Tidningen Mitt i Tyresö exemplifierar hur ”skejtbana” inte längre står för skateboarding. Men det är kanske inte så konstigt, ingen i föreningen Sub Surfers Tyresö har engagerat sig i att driva utvecklingen för skateboarding i kommunen.

140603 Mitt i TyresöProblemen med ”Tyresö Skatepark 135” har varit stora från första början. I tidigt skede försökte vi råda kommunen att konsultera oss i projekteringen och i upphandlingen kräva skateparkbyggare. De var helt ointresserade av våra förslag då de sa att de valt anlita Danmark baserade Pivotech för designen och att de styrt upp så att det reguljära byggföretaget som vunnit upphandlingen bygger på rätt sätt. Det skulle bli Stockholms första street plaza och 3D bilderna såg mycket fina ut. Sedan gick allt snett. Byggföretaget följde ritningen slaviskt och i avsaknad av ”skateboard-öga” missade man att sänka eller höja nivåer så farten räckte. De såg inte heller att parken hade för många objekt till ytan, ingen ändring gjordes där heller. Slutligen lyckades byggföretaget bygga bakfall i trapporna så vatten samlas och välja metall till curbsen som var alldeles för klen och monterat så det lossnade efter bara några veckor. Pivotech sågs aldrig kolla till att det byggdes rätt. Men kommunen var så nöjd med sin investering på 7 miljoner. Ja det blev även lite dyrare p.g.a. svåra markarbeten. Men åkarna, våra medlemmar, de tillfrågades aldrig, Cyklister av alla de slag brydde sig inte om någonting och svämmade över parken från dag ett. Nu fortsätter skiten med en artikel i media som berättar att cyklister av olika slag är involverade i ”skejparken”. Sub Surfers ringde upp kommunen för att höra vem som nu bygger parken och fick som svar att det är ett byggföretag utan kunskaper om skateboarding, men de valt att konsultera en skateboardåkare. Vi krävde namn på denna, men byggföretaget vägrade att svara oss och frågade 10 gånger vilka vi var, vilket vi förklarade gång på gång. Till slut ringde skateboardåkaren upp och det visade sig att vara Stephen White. Så vi kan vara lugna att det kommer byggas rätt för skateboardåkare i alla fall.

Föreningen Sub Surfers Tyresö har idag 27 st medlemmar. Om du vill påverka starkare för bättre satsningar på skateboarding i Tyresö och även i hela Storstockholm, blimedlem.subsurfers.se inkl olycksfallsförsäkring från endast 30 kr per år.

140603 Mitt i Tyresö

  • Bli medlem nu!