X
Bli medlem
Till toppen

Östermalmsnytt: Polisanmälan hotar Gärdets snowboardskola

8 februari, 2014 av admin

Östermalmsnytt skriver till vår stora glädje om att vår snowboardskola på Gärdet kan komma att polisanmälas. Som det beskrivs i artikeln, så hade Ants Neo i fredags förmiddag ett möte med Kungliga Djurgårdsförvaltningen [KDF] och de kom då överens om hur fortsatt verksamhet kan bedrivas i backen.

140208 Östermalmsnytt Gärdet Snowpark_fpMötet var både konstruktivt och positivt. Följande diskuterades tillsammans och för föreningen att skicka in i en ansökan till KDF om. Därefter söks polistillstånd för 700 kr:

  • Nedre backen utmed staketet och 1/3 närmast i den brantare backen avdelas för snowboarding med koner eller provisoriskt staket.
  • Rails, boxar, hopp och quaterpipe placeras ut och bygges upp.
  • Skylt sättes upp vid stubben där verksamheten beskrivs och med tider.
  • Föreningen avser dock att fortsätta låta alla åka vadsomhelst inom ”sitt område”.
  • Snö från ishallar tippas i backen enligt KDF föreskrifter för väg och natur.

Vision om plastmatta med Snowflex för åretrunt-åkning kommer enligt KDF med största sannolikhet inte kunna godkännas för en yta på Ladugårdsgärdet säger de. Vi kommer dock kika vidare om detta ändå, för årets vinter har minst sagt varit bedrövlig och fördelen med att aktivera de minsta snowboard-åkarna på Gärdet, är outstanding. Även om vi samtidigt projekterar Fiskartorpet så kompletterar Gärdet Snowpark den tilltänkta större anläggningen mycket bra.

Nu behöver vi många medlemmar för att nå våra mål, blimedlem.subsurfers.se från endast 30 kr inkl olycksfallsförsäkring!

140208 Östermalmsnytt Gärdet Snowpark

  • Bli medlem nu!