X
Bli medlem
Till toppen

Gärdet Snowpark polisanmäls?

3 februari, 2014 av admin

En förälder har anmält vår initiativ med Gärdet Snowpark till politiker, myndigheter och Djurgårdsförvaltningen. Vi har precis fått in ett elektroniskt brev där vi hotas med polisanmälan. 

Vi är några vuxna med uppbackning  av över 100 föräldrar som engagerat sig i att skapa en början till något vi kallar Gärdet Snowpark, en enkel anläggning med vision om åkning året runt på Snowflex, snowpark-objekt och belysning. Vi har helt enkelt skapat intresse, tillgänglighet, kamratskap, stämning och utveckling för barn som vuxna på och kring brädan. De flesta som provar på är mellan 2-6 år, men fler äldre strömmar nu till. Föreningen Sub Surfers Gärdet Östermalm har 140 medlemmar av moderorganisationens 1700 medlemmar runt stan. Det har inte varit svårare än att hålla med utrustning och coaching för alla åldrar. Det är spontanåkning, precis som Djurgårdsförvaltningen vill se i området. Det finns inga tider att hålla för deltagare, eller bana som utestänger någon oavsett åkdon. Vi har t.o.m. rensat backen från sten, buskar, sly, tuvor och grenar, för att ens få den åkbar med den minimala snön vi hittills fått. Backen rymmer alla, då man kan välja flera riktningar eller startpunkter beroende på vart och vad man vill åka.

Vi har inte frågat om tillstånd för vår verksamhet eller för objekten, ska det verkligen behövas undrar vi? Till saken hör också att vi inte hunnit fråga innan vän av ordning och reda var tvungen att anmäla oss. Objekten kom förra helgen och vi har under förra veckan sökt Idrottsförvaltningen för samarbete, men de har inget med backen att göra fick vi som svar. I fredags pratade vi med Djurgårdsförvaltningen och vi skulle skicka in vår beskrivning till dem. Ja och nu måndag och det är fullt ös innan vi hunnit skicka in något. Ja i lördags en vecka sedan kom två piket-bussar med poliser och tillrättavisade oss att detta är förbjudet utan tillstånd. Då lyfte vi objekten åt sidan för att ta fram dem till helgen igen. Eller rättare sagt några av våra medlemmar hade dragit fram dem.

Ants Neo, initiativtagaren, har nu svarat att Djurgårdsförvaltningen att vi söker samarbete om detta.

  • Vi har redan ordnat spons på frakt av snö lämpligen från ishallar. Denna möjlighet vill vi diskutera vidare med er.
  • Tilldelning av lämplig del av backe för vår verksamhet, öppenhet för alla och enkla ordningsregler för allas trivsel.
  • Utveckling med plastbacke för åretrunt-åkning (se snowflex.com). Belysning och kanske rullbandslift. Designad aktivitets-café-kontainer med utrustning och lektioner.
140125 Gärdet Snowpark Shakeit_600

Detta är alltså förbjudet på Gärdet enligt anmälarna(!)

Ants hävdar att punk är den rätta vägen när reglerna är absurda i jämförelse med glädjen barnen fråntas. Hur ska vi vuxna förklara för barnen att det inte är okej att ha kul på snowboard i denna backe. Det var inte lätt senast att förklara att de vi inte fick ha föreningens studsmatta uppe i Londonparken, den som föräldrarna gått ihop för att köpa in. Den kommer definitivt upp igen till sommaren om det ska vara på detta sätt! Vi vuxna behöver ju föregå med gott exempel. Ja världen är ju bra tvärtom..

  • Bli medlem nu!