X
Bli medlem
Till toppen

Nytt om Stockholm Slussen Wave Project

24 juni, 2013 av Ants Neo

slussensurfVi har flera gånger tidigare via flera media presenterat vår idé om en surfvåg när Slussen byggs om för att klara framtidens uppskattade större vattenflöden. Idag presenterade Slussens projektledning sitt arbete för oss med de nya slussportarna men också deras förlag till hur man kan få till surfvågen.

Till sin hjälp har det haft studenter och projektledare från KTH som under flera månader forskat kring uppgiften, de har gjort matematiska beräkningar och slutligen byggt en skalenlig kopia i storlek 1/12 av nya Slussen. Denna anläggning har nu testkörts i forsarna i Älvkarleby med mycket goda resultat. Sub Surfers och kajakklubben strömstarana fick igår under presentationen ta del av fakta och även video om hur vågen kan komma att se ut. Vi diskuterade också lite kring det praktiska och andra idéer kring vågen. subsurfers.se kommer i dagarna presentera det hela i en artikel samt press-release till samtliga media i Sverige. Vi tänker inte avslöja mer just nu då ni väntat länge nog och kommer få vänta mycket länge till. Istället bjuder vi på denna video från Münchens våg, som skulle kunna vara Slussen kring år 2020.

Genom att blimedlem.subsurfers.se hjälper du till att förverkliga vågen då politiker och myndigheter lyssnar mer på en stor föreningen än en liten. Det kostar endast från 30 kr att bli medlem inkl olycksfallsförsäkring under ett helt år.

River surfing i München.

  • Bli medlem nu!