X
Bli medlem
Till toppen

DN STHLM: Dilemmat med det allmänna

14 april, 2013 av Ants Neo

DN Stockholm med Viktor Barth-Kron kommenterar Rålis Skatepark som om skateboarding inte är värt någonting alls jämfört med andra respekterade sporter eller idrotter. Han nämner ”rampen”? Varför envisas media och myndigheter hela tiden kalla en hel skateboardpark för en ramp? Varför kallar media oss alltid för ”skejtare” på svengelska, när de i andra rader skriver om brädan vi åker på är en ”skateboard”? Vem spelar golf på grus och vem frågar något så dumt? Spontanidrott och poängen med den? Men snälla, varför skulle  skateboardåkare behövs använda oss av något sådant ord? Det finns fler ord som vi inte vill kännas vid, för att nämna ett som ”extremsport”. Vad är egentligen det? Att göra en bicicleta i mål som Zlatan? Actionsport då, ja en sport med aktion i sig kan man tänka sig, finns ju rätt många sådana sporter. Så ingen skateboardåkare känner igen sig i dessa ord. Det är bara politiker och media som försöker använda dem för att samla oss i ett fack för ”oseriösa”-sporter.

Kommer skateboard bli en lagsport under denna sommar?

Må bäste sport vinna Rålis Skateboardpark!

//Ants

 

130413dnstockholm

  • Bli medlem nu!