X
Bli medlem
Till toppen

Vi tvingar fram våren i Rålis

30 mars, 2013 av Mikael Valier

Ännu Rålis skatepark får sina pooler friade från is och snö. Sub surfers entusiaster tog även här tag i saken och fick efter riktigt hårt arbete sin efterlängtade session i den sköna vårsolen.

Att bygga en skatepark under en bro har många fördelar. Att snön smälter långsamt där är inte en av dem. Därför bestämde sig ett gäng mer eller mindre lokala, mer eller mindre unga människor för att hjälpa våren en bit på traven i Rålis Skatepark. Som du kunde läsa i gårdagens inlägg från Täby så befolkas skatecommunityn i Stockholm av entusiaster med mer energi än vad som är riktigt bekvämt. Det är många gånger det som har räddat Sub Surfers från totalt haveri när det varit tungt.

bild[7]

Skateboardåkning är en sport där tyngdpunkten är viktig. Men för just Rålis skatepark är den låga tyngdpunkten (läs: nära eller under grundvattennivån) ett bekymmer stora utmaningar när det gäller vatten.

Nu har ju Staden beställt en installation av en fast dräneringspump som förhoppningsvis ska hålla det mesta vattnet borta. Men längs de yttre betongkanterna samlas allt vatten från gräset upp och flödar så sakteliga in över betongen. Där fick vi använda dräneringspump för att åtminstone flytta vattnet lite åt sidan.

Med spade, muskler, dräneringspump och energi skottades och bröts isen bort så att den djupa delen av den stora öppna bowlen nu är isfri. Den som inte ägnat några timmar åt att bryta loss och kasta bort isflak vet inte att de är tunga, men några av oss är den erfarenheten rikare.

Det är ett blött, kallt och tungt arbete, men belöningen är ljuv.

bild[6] bild[5] bild[3] bild[1] bild

 

  • Bli medlem nu!