X
Bli medlem
Till toppen

Kids snowboardskola premiär

15 december, 2012 av admin

Nu har snowboardskolan dragit igång på Gärdet Östermalm. Kring 20-talet barn mellan 2 och 8 år samlades idag och testade på att åka snowboard, från ”Stubben-backen” på Ladugårdsgärdet. Sub Surfers initiativtagare Ants Neo, före detta landslagsåkare och gammal ordförande i Snowboardförbundet, hjälpte barnen att komma igång med åkningen.

Följande tips delades ut till föräldrar som hjälpte till. Luta dig nerför backen genom att stå ordentligt på främre foten. Ut med armarna och böj lätt på knäna samt håll inte i, låt ditt barn åka själv. Alla som provade lärde sig första grunderna, dvs åka rakt fram från minst halva backen. De yngsta deltagarna var bara 2 år och imponerade stort på alla med sin stil med låg tyngdpunkt. De äldre satte fart nerför hela backen. Några lärde sig kontrollera sin första stoppsladd.

Snowboardskolan kommer i vinter arrangeras varje lördag mellan kl 09:30 och 11:30 så länge snön ligger. Information läggs upp på gardet.subsurfers.se och delas per SMS till intresserade. Vi har också en facebookgrupp, Sub Surfers Gärdet. Det kostar inget att deltaga i snowboardskolan, förutom medlemsavgiften i Sub Surfers med 20 kr/år.

Burton Snowboards sponsrar föreningen Sub Surfers Gärdet Östermalm med låne-brädor och boots. Roofy Safety är en kampanj för säkerhet på bräda med Arvsfondens stöd. Sub Surfers Gärdet Östermalm är en föreningen som jobbar för bättre möjligheter för brädåkare i området. Olycksfallsförsäkring ingår i medlemskapet för alla deltagare, blimedlem.subsurfers.se

För deltagarna erbjuds mycket förmånliga paket på utrustning från bl.a. burton.se, ring 0735459100 eller maila in önskemål till ants@sideways.se.

Kontakt: Ants Neo, ants.neo@subsurfers.se eller 0735459100.

Några av deltagarna i Sub Surfers Snowboardskola för barn på Gärdet Östermalm.
Totalt var det ca 20 barn som ställde upp, trots hård vind och annalkande snöstorm.

  • Bli medlem nu!