X
Bli medlem
Till toppen

SVT: Ny skejtpark i Högdalen

4 oktober, 2012 av Ants Neo

Sub Surfaren Gabriel Viking med kompis berättar i Lilla Aktuellt om Highvalley Skateworlds etapp 1 som nu är byggd. I inslaget nämns att pengarna för parken tog slut och att det är därför street plazan inte kunde byggas och Gabriels kompis tycker i att det är konstigt att det satsades på bowlriden först. Det är inte hela fakta.

Pengarna 30 miljoner var av politikerna lovade att gå till hela visionen för etapp 1, dvs för alla stilar/grenar av skateboarding. Tyvärr krävde myndigheterna att infrastrukturen med toalett, parkeringsplats och kostsam flytt av elledningar och vattenrör skulle tas av summan, så det blev endast 14 miljoner över till skateboardparken.

Vid spadtaget hösten 2010, lovade dock idrottsborgarrådet att tillföra 15-20 miljoner för att bygga klart parken med etapp 2 under 2012. Vattenläcka med stor översvämning i parken försenade, så etapp 1 blev klart först till sommaren nu. Av fysiska skäl kunde mega ditchen och bowlriden endast byggas där de nu ligger och street plaza och upprustningen av longboardbanan från Högdalstoppen fick vänta på mer pengar. Efter valet 2011, svek det nya idrottsborgarrådet löftet och visionen om en komplett Highvalley Skateworld grusades.

Vi, Sub Surfers engagerade, har verkligen gjort allt vi förmår för att få till denna totala skatevärld, men möts av svek och motgångar hela tiden. Ta tex street walk ways som med 1000 kvm ligger mellan mega ditchen och bowlride/flatland freestyle. Den designades av Mark Pulman och Love Eneroth, men stadens anlitade projektörer och byggare designade om efter eget huvud, så former, vinklar, höjder och material blev helt fel. När vi sedan påtalade felen, så tyckte de att det är för sent att ändra. Enligt överenskommelse med idrottsborgarrådet var vi lovade full insyn och kommunikation med arvode för att jobba med parken, detta svek de oss också.

Men hey, vi har nu i alla fall en början på Highvalley Skateworld byggd, med 4600 kvm (felbyggd street walk way ej medräknad!). Om du är intresserad av att få även street plaza byggd och longboardbanan upprustad, blimedlem.subsurfers.se från endast 20 kr inkl olycksfallsförsäkring från Folksam. Ju fler vi är, ju starkare kan vi påverka politiker och myndigheter att stå för det utlovade.

Skate & Create!

  • Bli medlem nu!