X
Bli medlem
Till toppen

Highvalley Skateworld: Frågestund i fullmäktige

23 september, 2012 av Ants Neo

Miljöpartisten Stefan Nilsson frågar idrottsborgarrådet Ulla Hamilton (M) när Highvalley Skateworld byggs klart. Det framgår tydligt att hon är felinformerad över vad som är överenskommet mellan idrottsborgarådet under 2010 för Highvalley Skateworld innehåll och syfte.

Stockholm Suburban Surfers har en underskriven överenskommelse där det står klart och tydligt att Highvalley Skateworld skall byggas som en nationalarena för skateboarding med dess alla stilar/discipliner. Detta förnekar Ulla Hamilton, trots att vi har det på papper(!).

Dessutom blev vi lovade av idrottsborgarrådet under 2009 och 2010 att de utlovade 30 miljonerna endast skulle gå till skateparkdelarna och inte till infrastruktur som toaletter, parkering m.m. Det gick 16 miljoner(!) till annat än skateparken. Idrottsborgarådet lovade under 2010 att bygga klart parken 2012-2013 med extra 15-20 miljoner, då det uppdagades att pengarna inte skulle räcka. Men det svek det nya idrottsborgarrådet efter valet 2011. Det är som att bestämma att en friiidrottsarena skall byggas, men man skippar löparbanan och längdhoppgropen bara för att det kom ett val mellan med nytt folk som bestämmer.

Följande är alltså utlovat som vi hoppas skall kunna byggas under 2013 och 2014.

  • Uppemot 1500 kvm street plaza.
  • Uppemot 1500 kvm pool area.
  • Startramp och upprustning av longboardbanan.

  • Bli medlem nu!