X
Bli medlem
Till toppen

Highvalley Skateworld öppnar

30 augusti, 2012 av Ants Neo

För Sub Surfers engagerade med 13 års arbete från vision till projekt till byggnation, öppnar vi äntligen Highvalley Skateworld för allmänheten. Idrottsförvaltningen med fastighetsförvaltningen gav igår klartecken för att delar av parken kommer kunna öppnas under torsdagen nästa vecka.

Fastighetskontoret som äger parken och Idrottsförvaltningen som förvaltar parken har ansvaret juridiskt. Det och att byggarna skall kunna jobba ifred är anledningen till att parken varit och är avstängd under byggtiden. Först häromveckan monterades tex brunnarna, vilket varit en säkerhetsrisk för åkare.

Det som byggs på street walkway får inte byggas permanent, utan vara möjligt att lyfta bort då det kryllar av ledningar och vattenrör under. Street walk ways kommer troligen vara avstängd fram till invigningen som preliminärt är bokad till lördagen den 29 september. Tyvärr kommer även Mega ditchen vara avstängd, då ett staket inte får plats mellan street walkways och mega ditch.

Ludwig Lilja provåker Highvalley Skateworld efter dagens förbesiktning. Foto: Yann Caffa

Igår var det en s.k. förbesiktning, så byggarna skulle kunna hinna åtgärda eventuella fel inför slutbesiktningen. Det återstår dock en hel del arbete med att åtgärda i bygget av street walkway, den sträng av ”street park” som byggs mellan mega ditchen och bowlride.

Så under slutet av nästa vecka är ni välkomna att börja åka bowlride, kid area och drygt halva flatland freestyle.

Glöm inte att också blimedlem.subsurfers.se, vi har jobbat häcken av oss för denna skatevärld och som ni vet återstår fortsatt att övertyga politikerna att satsa på att bygga klart Highvalley Skateworld. Vi har blivit lovade ytterligare 15-20 miljoner för att rusta upp longboardbanan från Högdalstoppen och bygga uppemot 1500 street plaza och 1500 kvm pool area. Vi har bygglov för allt och även för en byggnad för vår inomhuspark på 2000 kvm med genomgående pipe som ingång(!). Kom ihåg det är inte Sub Surfers som behöver dig lika mycket, som det är du som behöver Sub Surfers!

From torsdag nästa vecka kan du testa på att åka bowlride, kid area och flatland freestyle. Mega ditch och street walkways kommer fortsatt vara stängda tills den stora invigningen lördagen den 29 september. Foto: Yann Caffa

  • Bli medlem nu!