X
Bli medlem
Till toppen

Bygg klart Highvalley Skateworld!

9 juli, 2012 av Tomas Wikstrom

Sthlm Sub Surfers skickar nu in ett öppet brev till idrottsnämnden och fastighetsnämnden rörande färdigställande av Highvalley Skateworld enligt överenskommelsen med idrottsborgarrådet under 2009 och 2010. Förslaget går ut på att för 2013 bygga klart åtminstone Street plazan för 5-6 miljoner och därefter under 2014 bygga klart pool area och rusta upp longboardbanan från Högdalstoppen. 

Datum: 2012-07-09
Diarieföring: För diarieföring till fastighetsnämnden och idrottsnämnden
Avsändare: Föreningen Stockholm Sub Surfers, företrädare för Stockholms Skateboardåkare. 1000 medlemmar. Verksamma sedan 1984.
Till: Idrottsnämnden och fastighetsnämnden för nästkommande sammanträde
Rörande: Tillsätt medel i budget 2013 för att bygga klart streetområdet  i Högdalen Skateworld. Nästa steg emot färdigställandet av parken.

Detta tillsammans med upprustning av longboardbanan är vad Sub Surfers under 2009 skrev en överenskommelse med idrottsborgarådet om att bygga klart under 2011 för 30 MKR. Sedan uppkom fördyrande kostnader med infrastruktur och vi blev lovade ytterligare 15-20 miljoner för att slutföra den överenskomna skatevärlden, Highvalley Skateworld.

Skiss på koncept för street plazan. Alltså INTE en ritning för några exakta detaljer som den skall komma att innehålla. Klicka på bilden för att se den större!

 

 

 

Kära medlemmar i idrottsnämnden och fastighetsnämnden!

Bakgrund till skrivelse:

Vi vill påminna er om tidigare löften att Högdalen skatepark (Highvalley Skateworld) som skall bli Sveriges ”nationalarena” för Skateboard och som skall innehålla en parkdel för alla olika skateboarddiscipliner (grenar).

Budgeten som beräknades för att bygga parken för många år sedan om 30 miljoner inkluderade aldrig infrastruktur, parkeringar, toaletter mm. När medel om ca 10-15 miljoner som var budgeterade för parken, blev nödvändiga att användas till infrastruktur, i strid med löften i DN våren 2009, så har inte parken kunnat byggas klart. Detta är väl känt sedan hösten 2010.

Det saknas alltså medel att bygga klart parken och färdigställa poolområdet och streetplazan, samt en enklare upprustning av longboardbanan från Högdalstoppen.

Vi lovades vid spadtaget 2010 att parken skulle färdigställas ”pö om pö” och att  mer medel till färdigställandet av parken skulle komma under 2011 av tidigare idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt. Det känns tråkigt o se en så fin park halvfärdig. Nu börjar första etappen av parken bli klar och det ligger 2 jordkullar där streetområdet och pool området skall byggas. Våra 700 streetåkare känner sig svikna.

Regina Kevius har lovat våren 2011 att visionen ligger fast och därför är det nu angeläget att ni inför budgetarbetet visar att det finns substans bakom detta löfte. Vi vill föreslå att ni gör en prioritering, då den mest angelägna delen är street området, som är den största disciplinen (ca 70% av alla skateboardåkare åker street) färdigställs först. Den är också lyckligtvis den billigaste delen att bygga. Vi tror den kan färdigställas 2013 för ca 5-6 miljoner kronor.

Det skulle öka trovärdigheten från er politiker att ni menar vad ni säger och minska spänningarna mellan oss, våra medlemmar och er.  Sedan kan vi ta poolområdet och longboardbacken i kommande budget t ex 2014.

Streetdelen syns centrerat söderut i kartbilden nedan. Bifogar också en illustration på streetområdet som denna skrivelse gäller

Vi vill be er beakta detta i ert budgetarbete för 2013 . Det är mycket viktigt för oss och vi är många, många som kämpat och lagt ner hundratals timmar i flera år för att få en riktig internationellt gångbar anläggning i Stockholm. Vi har blivit lovade detta flera gånger men det kommer hela tiden grus i maskineriet.

Vi ser fram emot ett svar i ärendet så snart ni har haft era sammanträden.

 

Med vänliga hälsningar // Sthlm Sub Surfers

Tomas Wikström, Ledamot (fd vice ordförande)

 

Fotnot: Kevius – Löftet att bygga för alla alla kategorier och grenar ligger fast

Kevius - Löftet att bygga för alla alla kategorier och grenar ligger fast. Klicka på bilden för att se den större!

 

 

 

 

  • Bli medlem nu!