X
Bli medlem
Till toppen

Byggvärlden: Highvalley Skateworld

14 juni, 2012 av Ants Neo

Efterlängtad skatepark skapas med speciallösningar. I Högdalen i södra Stockholm, på en oanvänd yta mellan tunnelbanestationen och infartsvägar, byggs det som ska bli Stockholms största skatepark. Det är Stockholm stad som avsatt 30 miljoner till detta projekt. Ytan på 4000 kvadratmeter ska innehålla bland annat flatland, en bowlride och en ditchpark. 

– Tyvärr är det bara halva parken som byggs. Bland annat har man prutat bort streetplazan vilket är synd eftersom street är den populäraste disciplinen, som 95 procent av alla åker, säger Johan Sandström, vice ordförande i Sthlm Sub Surfers. Det viktigaste för oss är inte att parken blir störst, utan det viktigaste är att man anpassar den för ungdomar. Varför man ska bygga 45 parkeringsplatser istället för en streetplaza förstår vi inte. Ungdomar har ju ändå inte bil utan tänker på miljön genom att åka kollektivt.

Läs mer här

 

 

 

 

Översikt på Highvalley Skateworld, där etapp 1 det rödmarkerade byggs under 2012. Det blåmarkerade samt upprustning av 1000m longboardbana från Högdalstoppen, etapp 2 är av 2009 års idrottsborgaråd Madeleine Sjöstedt (fp) utlovat att byggas under 2013 med ytterligare 15-20 miljoner. Dock har nuvarande idrottsborgaråd Regina Kevius (m) svikit detta löfte.

 

  • Bli medlem nu!