X
Bli medlem
Till toppen

Mitt i Haninge: Ny skejtpark för en halv miljon

5 juni, 2012 av Ants Neo

Tungelsta skejtpark är invigd. Kostnaden landar på en halv miljon kronor. Det var Jenny Jacobsson, hennes granne Stefan Hjerne och deras söner som i fjol skrev till kommunen och önskade en riktig skejtpark i Tungelsta. Förra fredagen, ett år efter projektets start, invigdes parken med massor av ungdomar på plats.

Sub Surfers vill kommentera detta genom att poängtera att det är en Rhino Park, d.v.s. dyra färdiga moduler som fort slits ut, är oinspirerande att åka på och inte håller för Sveriges klimat. Om dessa 500.000 kronor istället lagts på en skatepark i betong, så skulle parken hållit i uppemot 40 år(!) utan större underhåll.

Vi kommer nu ta kontakt med initiativtagarna och föreslå dem att på sikt sälja av dessa ramper och starta upp ”Sub Surfers Tungelsta” som en lokal förening till Stockholm Suburban Surfers och börja kämpa för att en skatepark i betong istället byggs.

Sub Surfers med dess lokala föreningar har sedan 2005 fram till slutet av året fått till skateparks för uppemot 60 miljoner kronor i Stockholm. Bara i år byggs det 5 nya skateparker för närmare 40 miljoner kronor i Högdalen, Tumba, Täby och Vendelsö.

Alla skatare i Stockholm kan önska sig en skatepark. Bli medlem i Sub Surfers och vi kan tillsammans påverka myndigheter och politiker att satsa på skateboarding. Det kostar endast från 20 kr inkl olycksfallsförsäkring. Registera dig på blimedlem.subsurfers.se Sprid detta så dina kompisar blir medlemmar också, för det fungerar så att när minst 5 skatare i ditt område/kommun blivit medlemmar, så kan ni bilda en förening och arbetet kan komma igång att få in fler medlemmar och via media påverka dina myndigheter och politiker.

 

  • Bli medlem nu!