X
Bli medlem
Till toppen

Byggstart: Tuna Skatepark

5 april, 2012 av admin

Nu har bygget av Tuna Skatepark i Tunaparken i Tumba påbörjats på allvar. Tidigare under våren hade markarbeten förberetts för Nord Skateparks som fick uppdraget att bygga skateparken. Poolen på ca 300 kvm är designad av Ants Neo och streetytan med ca 450 kvm av Mark Pulman. Designen är godkänd av de engagerade i den lokala föreningen Sub Surfers Tumba som startades upp för 1,5 år sedan.

Arbetet med att färdigställa poolen med armering inför gjutning är nu ordentligt påbörjad som ni kan se på bilderna nedan. Poolen kommer bli 2,4m djup med 20cm vertikal. Den låga delen blir 1,3m djup med ett ordentligt vattenfall ner till djupa med 1,1m. Poolcoping kommer ligga runt hela djupa delen och stålcoping runt den låga delen. Det kommer bli en viss eliptisk form i botten av poolerna så vattnet alltid rinner ner i avloppet och samtidigt ger en skönare ride. Hela Tuna Skatepark kommer vara färdigt till slutet av juni månad och då stoltsera som Stockholms kanske radikalaste pool hittills och en riktigt clean street yta för att behaga den som ogillar böjar. Streetytans markarbeten är färdigt och väntar på sina objekt, vilket vi återkommer till med nya bilder när det påbörjats.

Nord Skatepark crew (stående) med Ants Neo (sittande) i samarbete om Tuna Skatepark. Ants @ Sideways Projects har designat poolen som Nord Skateparks bygger och Greens Anläggning utför markarbetet.

Poolen sett från låga delen. Låga delen blir 1,3m djup och får stålcoping som sträcker sig fram till före hippen på vänster sida och fram till första kinken på höger sida.

 

Såhär blir böjen på djupa delen med 2,2m radie och 0,2m vertikal. Botten får en viss ellips ner till dräneringslocket, vilket både ger skönare ride och vatten som rinner av rätt.

 

En stor bowl ska ha stor coping, så resonerar Nord och har för detta projekt tagit fram egna block som med diametern 60mm, dvs detsamma som stålcopingen den möter. Coping kommer inte sticka ut för mycket, max 15mm. Relaterat till Nacka poolen som har uppemot 25mm på sina ställen.

För er som gillar street, kommer vi återkomma med sköna bilder från bygget också. Ytan är designad av Mark Pulman i samarbete med Sideways Projects.

  • Bli medlem nu!