X
Bli medlem
Till toppen

Skatepark till Haninge!

19 mars, 2012 av Ants Neo

Åker du skateboard och bor i Vendelsö eller Haninge, nu har du chansen att påverka för att en skatepark ska byggas i Vendelsömalmsgropen. För att hjälpa projektet ytterligare på traven, kommer vi nu bilda ”Sub Surfers Haninge” som en lokal förening i Haninge. Det är bråttom, just du behöver göra några saker!!

Torsdagen den 29 mars kl 18:30 kommer vi hålla ett bildande möte av föreningen ”Sub Surfers Haninge”. Vi kommer tävla ut en skateboard från HOLLYWOOD, som den som är eller blivit medlem på mötet, kan vinna. Medlemskap i föreningen kostar från 20 kr inkl olycksfallsförsäkring från Folksam och den ger föreningen en större möjlighet att nå sina mål. Varje medlem kan bidra med endast medlemskapet eller med mer engagemang om man så önskar.

Det pågår just nu en tävling ”ICA MAXI MILJONEN” som pågår till den 15:e april. Vi behöver alla skateboardåkares såväl som ickeskateboardåkares röster i Haninge för att detta skall bli av.

GÖR FÖLJANDE FÖR ATT DETTA SKA BLI VERKLIGHET: 

1. Bli medlem i Sub Surfers Haninge! Alla medlemmar med rätt lokalt postnr räknas. Registrera dig här!

2. Kom på mötet. Du får ett SMS som inbjuder till dig mötet för bildande av Sub Surfers Haninge. Länk till facebook här

3. Rösta på alternativet ”Skatepark i Vendelsömalmsgropen” ALTERNATIV 2 (senast 15 april!), länk här.

4. Joina Facebook-gruppen ”Sub Surfers Haninge”, länk här.

5. Sprid denna artikel till alla dina vänner, via alla möjliga sätt. Emaila, skriv ut och posta lappar i skolan, sprid via sociala media, skicka SMS.

När du gjort detta, så kan du med gott samvete känna dig nöjd med att du gjort tillräckligt för att i detta fall påverka att din skatepark kan bli verklighet.

 

En skatepark kostar i runda slängar mellan 3000 och 7000 kr/kvm att anlägga beroende på marken och utförande. En miljon kronor från ICA MAXI skulle kunna räcka till ca 200-300 kvm park i betong om ett skateparkföretag bygger. Beroende på antalet skatare vi kan uppvisa som medlemmar, kanske kan vi vinna denna tävling, men också få kommunen att satsa för att bygga parken större. Det finns också en tredje möjlighet att engagerade skatare själva bygger parken och får pengarna att räcka längre, då pengar då ej behöver gå till vinst i ett företag. Beroende på marken, går det då kanske få ut 500 kanske 600 kvm betong, kanske ännu mer. Sub Surfers medlemmar har erfarenheten att både projektera och bygga, så detta är fullt möjligt även så. Vi har snart 15 exempel på anläggningar som vi kan berätta vi har varit med om att förverkliga.

 

Väl mött!

 

Som ni ser så finns även ett alternativ 3 för Västerhaninge, om du bor där, så kan vi givetvis göra likadant, men behöver då komma i kontakt med initiativtagaren.

  • Bli medlem nu!