X
Bli medlem
Till toppen

SVD: Hit in når inte solen..

16 mars, 2012 av Ants Neo

 

Svenska Dagbladet skriver: Hit in når inte solen. Stora pölar fyller betongramperna vid skejtparken i Rålambshovsparken i Stockholm. Vatten skvätter från biltrafiken uppe på bron. När Chris Heister får välja en plats i Stockholm som betyder något för henne väljer hon en plats som tagen från en billig tv-deckare.  Chris Heister brukar gå till skejtparken i Rålambshovsparken med sina barnbarn och än så länge kan hon göra det utan att bli igenkänd, med bara en månad på landshövdingestolen. ”Jag har rätt mycket makt”, säger hon om sitt nya jobb.

 

Skateboard tar mer och mer plats i samhället, bland media, politiker och myndigheter, även in på det personliga planet. Kanske får hon ett mail från SSS som får henne att uppmärksamma vår organisation och vår strävan, kanske blir hennes barnbarn medlemmar i någon av våra lokala föreningar, kanske betyder skateboard någonting för även henne när beslut tas framöver.

Detta kan vara ett exempel på hur SSS jobbar för att ta mer plats i Stockholm, för att övertyga politiker, myndigheter och företag att satsa på skateboard. Vår organisation har sedan 1984 varit med och jobbat fram hela 14 st skateboardanläggningar, varav de flesta i nutid. Stockholm är idag världens bästa stad med skateparks. Trots det, finns det fortfarande stort behov av lokala skateparker ute i kommunerna, som flera kommuner redan projekterar för eller snart börjar bygga. Vi kämpar också för att få till även etapp två av Highvalley Skateworld som politikerna i idrottsnämnden lovade oss vid spadtaget 2010. Skateboard är stort nu och kommer bli ännu större. Behovet att åka inomhus vintertid och vid regniga dagar ökar stort, där kommer mycket att behöva göras de kommande åren.

Så vi ber nu alla skatare att be sina vänner bli medlemmar, ni som är yngre, prata med era föräldrar och be dem registrera och betala in medlemsavgiften på från 20 kr inkl olycksfallsförsäkring. Vi har idag 753 medlemmar och kommer snart bli 1.000 st. Det är en bra siffra det, men ponera att vi snart kunde bli 10.000 av stockholms uppskattade 50.000 skateboardåkare, det skulle övertyga politiker och myndigheter ordentligt. Bli medlem här!

Till er politiker och myndigheter som läser detta. Vår organisation Stockholm Suburban Surfers [SSS] med våra tiotalet lokala föreningar, får idag inga bidrag och stöd från kommuner eller staden att driva organisationen. Vi jämför oss gärna med Malmö, där deras svar på SSS, får både ekonomisk och annan stöd att driva organisationen med aktiviteter och drift av deras parker året runt. Vi vill gärna nå dit här också, så vi nu kan förvalta den potential som Stockholm skateparker erbjuder.

  • Bli medlem nu!