Warning: include_once(/storage/content/77/164377/subsurfers.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/77/164377/subsurfers.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 10 Warning: include_once(): Failed opening '/storage/content/77/164377/subsurfers.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php74/lib/php:/storage/content/77/164377/pear/php') in /storage/content/77/164377/subsurfers.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 10 Tydligare cykelförbud i Rålis Skatepark : Sthlm Sub Surfers
X
Bli medlem
Till toppen

Tydligare cykelförbud i Rålis Skatepark

3 mars, 2012 av admin

Nu har Stockholms Stad bestämt sig för att förtydliga att Rålis Skatepark är till för skateboardåkare och inte för allehanda cyklar.

Skylten kommer att skrivas om och det kommer att framgå bättre att en skatepark är en skatepark. Sparkcyklar och BMX är inte – och har aldrig varit – tillåtna i skateparken.

På senare tid har allt fler skateparker översvämmats av barn på kickbikes, många gånger helt utan föräldrakoll. Skateparken är INTE en lekpark, den är en spontanidrottsplats avsedd för skateboardåkning. Eftersom sparkcyklisterna inte har samma rörelsemönster som skejtare är de en säkerhetsrisk.

Från Sub Surfers sida vill vi framhålla att vi inte har något personligt emot cyklister, precis som vi inte har något emot hockeyspelare, fotbollsspelare, windsurfare eller andra människor som gör det de tycker är roligt. MEN. MEN. MEN. Vi tycker inte att de ska utöva sin sport eller hobby i våra anläggningar.

Att en anläggning är betald med skattepengar ger ju ingen som helst legitimitet att utnyttja dem som man själv finner lämpligt. Om det nu är så att det finns så många cyklister, då bör det ju inte vara något problem att skapa en opinion för att cyklister ska ha egna banor. Vi kan ställa upp med goda råd för kommunikation med din kommun.

Vi är inte så naiva så att vi tror att polisen kommer och haffar cyklister om vi ringer, men en tydligare skylt kan öppna för dialog särskilt med föräldrar till sparkcykelbarn.

Läs artikeln i Vårt Kungsholmen: http://www.direktpress.se/vartkungsholmen/Nyheter1/Nu-ska-cyklarna-bort-fran-Ralis-skejtramp/

(…fint att artikeln illustreras med en bild på rampen i Humlan, prydd med Janne Lofténs vackra trämosaik.)

  • Bli medlem nu!