X
Bli medlem
Till toppen

SVT.se Arenakrig drabbar skatare!

24 oktober, 2011 av Ants Neo

Två superarenor för sex miljarder kronor. Driftskostnaderna blir på flera hundra miljoner kronor. Samtidigt bryter politikerna löftet till Stockholms-skateboard-åkare som istället för en hel Highvalley Skateworld får skatarna en halv Highvalley Skateworld i Högdalen.

Nu ifrågasätts arenasatsningarna i Stockholms-området.

-Det finns under inga omständigheter ekonomi för att två så stora arenor ska gå runt, säger experten Dan Persson till SVT Sport.

Den nya nationalarenan i Solna ser ut att kosta närmare tre miljarder kronor och det svenska fotbollsförbundet äger en tredjedel. Det blir AIK:s nya hemmaplan. Samtidigt byggs Stockholmsarenan vid Globen, en arena i samma prisklass, men som ägs av Stockholms stad. Här ska Djurgården och Hammarby spela. Satsningarna gör att stockholmsområdet har 40 000 fotbollsstolar fler än tidigare och blir därmed störst i Norden på fotbollsarenor. Men två stora eventarenor är för mycket. Det hävdar arenaexperten Dan Persson.

-Det saknas sju-åtta miljoner stockholmare för att de ska bli lönsamma.

Läs mer på SVT.se  här eller se filmen nedan.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ med i vår rapportering av projektet Highvalley Skateworld här

  • Bli medlem nu!