X
Bli medlem
Till toppen

Nämndmöte 13 oktober kl 18.30

12 oktober, 2011 av Ants Neo

Imorgon torsdag kl 18.30 är det nämndmöte i Vantör. Det betyder att vi har en chans att påverka politikerna ifråga om att bygga klart Highvalley Skateworld som utlovat. Det är mycket viktigt att så många skatare som möjligt från Vantör (dvs områdena kring Högdalen) går på detta möte och påverkar. Men vi uppmanar också alla andra skatare i Stockholm att bege sig dit också. Parken byggs ju av Stadens pengar för alla.

Datum: Torsdag 13:e oktober.
Tid: 18.30.
Adress: Slakthusplan 4. ingång Palmfeltsvägen 19 C, rum Gotland.

Läs också på om turerna kring parken och vad vi är lovade. Vi har sammanfattat det mesta under de två skisserna nedan, säg detta till politikerna på mötet.

Medlemskap i Sub Surfers kan tecknas här.


Detta är etapp 1 som just nu byggs och med förseningen, pga vattenläckan, blir klar först till juli 2012. Vi får en mega ditch, bowlrider och flatland samt lite skatebara walkways, för totalt ca 30 miljoner. Tyvärr satsades det på infrastruktur som toaletter och parkering samt att flytta de komplicerade grenverket av ledningar och vattenrör i området. Vi hade blivit lovade att 30 miljoner skulle räcka längre på denna plats, istället för föregående som projekterade mellan topparna under 2006-2008. Vi blev 2010 lovade Europas största skatepark med alla stilar (även pool och street-område samt upprustning av longboardbanan från Högdalstoppen). Dåvarande idrottsborgarådet förstod detta och utlovade ytterligare minst 15 miljoner för att bygga klart detta. Men detta löfte har inte nuvarande idrottsborgaråd övertagit och sänker hela projektet med en kompromiss utan någon som helst diskussion med oss. Vi blev lovade en hel skatepark, men får en halv. Observera att detta endast är en skiss att skilja de olika åkstilarna vid.

Detta är vad Idrottsborgarådet 2010 lovade oss att bygga klart under 2012 (etapp 2 med pool och street område). Dvs att skjuta till minst 15 miljoner kronor under 2012. Dessutom skulle de satsade 30 miljonerna för 2011 gå till själva skateparken i första hand, ej till infrastruktur som toalett för 2 miljoner(!) och att det var komplicerade ledningar och rör i marken att flytta. Observera att detta endast är en skiss att skilja de olika skateboardstilarna åt.

 

 

  • Bli medlem nu!