X
Bli medlem
Till toppen

TV4: Highvalley Skateworld försenad

14 september, 2011 av admin

Sub Surfers organisationens sekreterare och initiativtagare till Highvalley Skateworld berättar i TV4 om vattenläckan som nu försenar bygget ytterligare ett halvår. Förutom denna försening riskeras även hela projektet att misslyckas pga politiker som sviker.

Politikerna har beslutat att parken skall byggas efter visionen Highvalley Skateworld med alla stilar av skateboarding, slalom, bowlrider, pool, street och longboard. Detta skulle vara etapp 1 för 30 miljoner kronor. Istället gick drygt halva summan till flytt, omprojektering, infrastruktur och andra kostnader med projektet, vilket resulterat i att endast mindre än halva Highvalley Skateworld byggs (slalom ditch och bowlrider med flatland och kid area).

Vi blev av idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) under 2010 lovade ytterligare minst 15 miljoner för att bygga klart vår skatevärld som etapp 2 (street och pool area samt upprustning av befintliga longboardbanan), men det löftet drog nya idrottsborgaråd Regina Kevius (m) tillbaka och beordrade Idrottsförvaltningen att ändra beskrivningen av projektet på stadens webbsida stockholm.se. Skandal bara det!

Etapp 3 är planerad med inomhuspark på 2000 kvm med street, bowls och mega-vert-ramp samt downhillbana utför någon av topparna med hastigheter på uppemot 80-90 km/h.

Om du är intresserad av att detta blir verklighet de närmaste åren, bli medlem i Sub Surfers och ge oss ditt stöd. Registrera dig enkelt här. Från endast 20 kr ingår olycksfallsförsäkring, egen subsurf-epost-adress och ditt stöd för mer skatebetong till stan.  • Bli medlem nu!