X
Bli medlem
Till toppen

Highvalley Skateworld dränkt

8 september, 2011 av Ants Neo

I ett desperat försök att göra om Highvalley Skateworld till Highvalley Surfworld dränktes igår nästan hela området till bädden med vatten till mängden av kanske två av områdets vattentorn.. Det lät kanske kul det, men tyvärr på riktigt och allvarligare än så.

Tusen liter i sekunden forsade ur en gammal färskvattenledning som gick isär precis vid infarten till skateparken och formligen dränkte området. Även Magelungsvägen fick stängas av, som är en av Stockholms största genomfartsvägar. Vad som lett till denna katastrof återkommer vi till, men redan nu kan det konstateras att Highvalley Skateworld riskerar att bli ordentligt försenat. Schaktning, formar, cellplast, murar, verktyg och maskiner kan av vattnet fått skador. Allt som gjorts på bowlrider/flatlandytan måste göras om utom freestyleytan. Brandkår, polis samt Stockholm Vatten var snabbt på plats men kunde ändå inte avvärja katastrofen.  Detta bakslag är något som vårt långdragna projekt verkligen inte behöver och vi får hålla tummarna att eventuell utredning från försäkringsbolag inte drar ut på tiden.

 

Som ni säkert redan känner till så har parken blivit projekterad 3 gånger och flyttad 2 gånger. Vi har blivit lovade en skatepark som sedan skulle bli en skatevärld för 30 miljoner kronor. När det uppdagades att över hälften av pengarna skulle gå till infrastruktur som toaletter, parkering och andra kostnader så räckte pengarna till en mindre än hälften så stor park som vi blivit lovade.

Madeleine Sjöstedt (fp) dåvarande idrottsborgarråd lovade oss ytterligare minst 15 miljoner för att bygga klart parken som etapp 2 med pool och street area under 2012. Detta löfte svek nu tillträdande idrottsborgarråd Regina Kevius (m) och beordrade Idrottsförvaltningen att byta ut alla sidor på stockholm.se där projektets storlek och innehåll förändrades till att bli mindre än hälften än överenskommet mellan staden och vår organisation Sthlm Sub Surfers.

Dessutom anlitades vi initiativtagare som konsulter under del av 2009 och del av 2010 med ersättning för bortfall av inkomst från våra vanliga jobb, då projekteringen av parken nästan var ett heltidsarbete från vår sida. För 2011 har vi lagt ner nästan lika många timmar, men vi är inte lovade någon ersättning alls för bortfall av inkomst från våra vanliga jobb jämfört med alla andra konsulter och företag som vi hjälper med VÅR kunskap.

Nu verkar läget vara låst och inga pengar förrän 2014 kan beslutas för parken, sägs det. Men om viljan finns så går det givetvis tidigare, för det handlar endast om att omfördela pengar. Vem har väntat längst på en nationalarena i Stockholm, vi eller tex fotbollsspelarna?

Men vi ger inte upp, Highvalley Skateworld skall bli verklighet utan stora kompromisser!

Dock så behöver vi nu ALLA skateboardåkares stöd i Stockholm. Bli medlem i Sub Surfers och vi kan påverka våra politiker starkare. Det kostar endast från 20 kr och då ingår även en mycket bra olyckfallsförsäkring från Folksam. Inga pengar går till någon person, utan endast till våra kostnader med att driva föreningen. Det är din röst vi behöver och just du gör en stor skillnad. Vi startar upp lokala föreningar för skateparks i varje kommun om någon tar lokalt tar initiativ. Vi visar hur och stöttar.

www.subsurfers.se/bli-medlem

 

  • Bli medlem nu!