X
Bli medlem
Till toppen

Åkersberga Skatepark

15 juli, 2011 av admin

Ytterligare en ny skatepark har kommit till i Stockholm, denna gång i Åkersberga i Österåkers Kommun. Parken är byggd och designad av SIDEWAYS tillsammans med hjälp av medlemmar från både Sub Surfers Åkersberga, men även från andra Sub Surfare runt stan.

En minimal budget har tillsammans med alla involverades hjälp resulterat i en riktigt bra fungerande park. Ytan är på ca 1200 kvm med asfalt, där street-objekt är insänkta. Till detta är en ca 300 kvm platå med en mindre bowl byggd, där de främre sidorna utnyttjas kreativt på olika sätt. Parken är väl värd ett besök för både street och bowl-åkare, nybörjare eller proffs. Till hösten kommer kommunen även ordna med belysning samt ett officiellt invigningsevent till slutet av augusti. Det pratas också om bänkar att sitta på eller läktare av något slag.

Sub Surfers Åkersberga vill tacka kommunen för deras känsla att förstå våra behov i kommunen, tacka de föräldrar som Anders Larsson(!) som engagerat sig genom att dra i rätt trådar med myndigheterna och politikerna, tacka Ants Neo som engagerade sig att starta upp den lokala föreningen och sedan även byggde parken åt oss, tacka alla som hjälpte till under dessa tre månader som främst Johan Larsson, Edvard Lenander, Axel Samuelsson mm och sist och inte minst Will Taylor för sin expertis med gjutningarna de två sista veckorna. Föreningen vill också tacka Yann Caffa, Mika Jerkeby som varit med och byggt samt Jonny Rosenqvist, Lars Liistamo, Denis Sopovic som tillsammans med Ants designade parken. Även mycket stort tack till alla medlemmar i Åkersberga som hjälpt till.

Parken ligger bakom stora konstgräsfotbollsplanen på adress Hackstavägen 43 i Åkersberga i Österåker kommun. Läs mer på tacky.se spotguide här

För att se bilder klicka här

Åkersberga Skatepark under sista gjutdagen med Ants Neo, Will Taylor och Martin "Douche" Strömberg som slutförde bygget. Här poserar de framför objektet de kallar för "stingray"

 


  • Bli medlem nu!