X
Bli medlem
Till toppen

Hjälp till att få hela Highvalley Skateworld byggd!

1 juni, 2011 av Fredrik Attebrant

Nu är äntligen upphandlingen av Bowlriders, del 2 av 4 klar. Design är utfört av Pillar Design Studios som har lång erfarenhet av skateparkdesign. Bygger gör Artisan Skateparks och du kan även följa dom på deras blogg här. Bowlriders börjar byggas under juni månad och beräknas bli klar till sensommaren/hösten 2011.

Som du vet så är det ekonomiska problem med streetplazan och poolområdet då pengarna för det har gått till att bygga parkering, toalett och belysning, saker som med löfte av Madeleine Sjöstedt inte skulle tas från vår budget utan finansieras av respektive förvaltning själva.

Madeleine Sjöstedt bröt dock löftet redan vid första spadtaget, då hon visserligen muntligt lovade oss att pengar skulle skjutas till för resterande delar, men samtidigt lades ett budgetförslag om att halvera(!) parken, se ”Budgetstudie_E_20100604”.

Hela skateparkprojektet kom till som en inbjudan från politikerna i form av en medborgarsamverkan för att minska myndighets- och politikerföraktet genom att invånarna skulle få vara delaktiga i utformningen av sin omgivning. Under tiden som projektet pågått har vi ideligen blivit förda bakom ljuset och lurade, trots att vi haft skriftligt kontrakt på att vi ska vara delaktiga i alla processer som rör projektets utformning.

Vår möjlighet att få streetplazan och poolområdet byggda är genom att göra oss hörda genom media. En möjlighet har nu öppnat sig då samma politiker har startat ett exakt likadant projekt där hon tycker att det är viktigt att medborgarna ska få göra sin röst hörd och vara delaktiga i samhällsutvecklingen lokalt. Vi ber dig därför att gå in och göra din röst hörd i kommentarsfältet och ifrågasätta varför hon påbörjar samma process när hon inte avslutat det hon lovat oss alla skatare.

Länk till artikeln finner du här : ”Därför måste stockholmarna vara med i arbetet kring stadens utveckling”.

Gå nu in och skriv en kommentar så att vi får de resterande bitarna av vår utlovade världsunika skatepark med alla discipliner, Highvalley skateworld

Du kan även höra en av våra styrelseledamöter, Micke Valier, kommentera projektet här: http://www.subsurfers.se/2011/05/31/tv4-ekonominyheterna-highvalley-skateworld/

Läs även mer här: http://www.subsurfers.se/2011/05/27/stockholms-fria-%E2%80%9Ddet-ar-ett-otroligt-svek%E2%80%9D/

För historiken så kan du gå in och titta här när Madeleine lovar att inga pengar ska gå till något annat än skateparken : http://www.youtube.com/watch?v=B049pwnrW2I

  • Bli medlem nu!