X
Bli medlem
Till toppen

Öppet brev till idrottsnämndens möte idag!

17 maj, 2011 av Ants Neo

Bäste nämndeman i idrottsnämnden,

Idag har ni ett nytt nämndmöte och vi hoppas innerligt att ni kan samla er kring en lösning för Highvalley Skateworld och äntligen starta upphandlingarna av disciplinerna Streetplaza och Poolområdet,  samt den mindre upprustningen av befintlig longboardbana.

Det är inte acceptabelt att ni bara bygger knappt halva parken om 2500 kvm när beslutet var att bygga ca 7000kvm och alla discipliner. Det är ett grovt löftesbrott och det kostar stora pengar när vi inte kan få de efterlängade evenemangen till Högdalen och alla positiva ekonomiska konsekvenser det för med sig i söderort.

Det är många gånger sagts att bygget av Europas största skatepark i högdalstriangeln startat. Men Sveriges största park i Malmö är 5500 kvm. I Köpenhamn invigs nordens största på 6000 kvm i Juni.

Vad händer med Stockholm som evenemangsstad och vad händer med er trovärdighet om löftena inte infrias?

Nu hoppas vi att ni kan lösa detta såsom ni lovat!  Gör t ex som i Järva och satsa på en ytterstadslösning. Det är en investering i hälsa, integration, näringslivet i söderort, trovärdighet till politiken och i Stockholm som evenemangsstad.

Ni kan om ni vill. Den tystnad som råder just nu är beklämmande, det behövs handlingskraft för att lösa detta.

Varför lovade ni att inte använda en krona av parkens budget på 30 miljoner till infrastrukturen när ni uppenbarligen ändå gjort just det. 7000 kvm kostar inte mer än ca 25-30 miljoner att bygga. Men ni har trots tydliga löften att skydda budgeten ändå använt minst halva budgeten till omprojektering för att flytta parken samt infrastrukturkostnader.

Ett löfte är ett löfte. Utan trovärdighet förlorar ni legitimitet. Idag på nämndmötet har ni möjlighet att visa vilket virke ni är gjorda av.

MVH

Tomas Wikström

Vice ordförande Sthlm Sub Surfers

  • Bli medlem nu!