X
Bli medlem
Till toppen

VÅREN I RÅLAMBSHOVSPARKEN HOTAD

1 april, 2011 av admin

Den 3 november förra året invigdes betongparken, i skatemun kallad Rålis, under Lilla Västerbron vid Rålambshovsparken i Stockholm. Med omedelbar verkan blev skapelsen en succé och så länge snö eller väta inte satt stopp för någon verksamhet har parken använts så gott som dagligen. Men säg den lycka som varar för nu verkar det nämligen som att det är slutskatat i betongböjarna. Åtminstone temporärt. Anledningen heter jordekorrar och det faktum att inte mindre än ett femtontal exemplar setts till i skateparkens omedelbara närhet. Då jordekorren är ett på våra breddgrader lika sällsynt som ljudkänsligt djur har det således bestämts att all form av skateboardåkning, oavsett tid på dygnet, kommer att förbjudas.

Läs mer här

Tack till Defekt som uppmärksammat problemet, som vår förening tyvärr missat helt! Vi har nu kontaktat Kungsholmens stadsdelsförvaltning och även Stockholm stads politiker för att få dispens för detta genom att använda mjuka hjul, så kallade ”Alley Cat” hjul från 70-talet. De är i princip ljudlösa. Bötesbelopp föreslås dock stå kvar för alla andra hjul, och det även för Kryptonics som stör ekorrarna. Vi behöver faktiskt tänka på jordekorrarnas välmående!

  • Bli medlem nu!