X
Bli medlem
Till toppen

Första spadtaget i Highvalley i ord och bild

9 september, 2010 av Mikael Valier

Nu har vi grävt första gropen för vårt stora Highvalleyprojekt i Högdalen.

På plats var förutom representanter för Sub Surfers också högsta ansvariga politiker, Kultur- och idrottsborgarråd Madeleine Sjöstedt (FP).

Registrering för upphandlingen av skateparkens design och byggnation är avslutad, och urval kommer nu att ske. Markentreprenören är utsedd, och det blev IVV AB som har god och lång erfarenhet av att bygga idrottsplatser. Nu skall de upp till bevis när det gäller att bygga skatepark, det är ju inte riktigt som att anlägga en fotbollsplan. Dock ska de endast bygga de enklaste delarna i ena skateparkdelen. Med gott samarbete mellan Staden, IVV, Sub Surfers och det skateparkföretag som skall bygga själva skateparken, så blir det kommande året hårt, gott och underbart.

Tack igen, alla som trodde på oss, och ni andra… tja, tack till er också för inspiration.

Läs Idrottsförvaltningens information här

Madeleine höll tal, och påminde om att det första ärende som hon fick på sitt bord som nybakat borgarråd var Highvalley Skateworld.

Samarbetet mellan Stockholms Stad och Sub Surfers har varit gott i många stycken och den senaste tiden mycket gott. Tonen var vid spadtaget lättsam och glad. Lägg märket till spaden, som är en äkta skatespade.

Flera skulle vara med och ta först spadtaget.


En äkta kommunal spade, som många kan hänga på.

Sanden sprutar.

Madeleine Sjöstedt och Ants Neo håller tal och sedan lite mingel..

Tacktal spadtag Highvalley Skateworld 2010-09-09

Vi var ett gäng som födde idén till en skatepark i Högdalen redan 1999 under vårt event Highvalley Classic & Festival på Högdalstoppen, men det dröjde ända fram till 2004 då vi kom i kontakt med myndigheterna här i Vantör och formade vår vision som ett medborgarförslag. Vi har sedan dess haft cirka två möten i månaden och arrangerat vårt event för att visa att vi finns och få stöd från folk.

Vi vill nu tacka alla våra vänner, familjer och medlemmar som stått bakom oss.
Vi vill tacka all media som visat intresse för vår sak, företaget Google med sina smarta lösningar, företaget Project Place och My News Desk som gett oss verktyg att organisera oss och sprida våra budskap kraftfullt.
Vi vill tacka alla företag som sponsrat och gjort det möjligt för oss att arrangera Highvalley Classic & Festival genom åren.
Vi vill tacka alla band som ställt upp och spelat och alla som hjälpt till under eventet.
Vi vill tacka Idrottsförvaltningen som lärt sig känna oss och våra mål.
Vi vill tacka alla politiker som under årens lopp gett oss vårt stöd, men vi vill sist men inte minst mest tacka våra politiker i Idrottsroteln med Madeleine Sjöstedt (FP) i spetsen, som gjort detta spadtag möjligt nu 2010.

Det hela tog bara 11 år, så vi har all anledning att fira detta spadtag för Highvalley Skateworld, Europas största skatepark. Vi lärt oss värdet av tålamod, det smakar mycket gott nu!

// Föreningen Stockholm Suburban Surfers

Med initiativtagarna Ants Neo, Johan Sandström, Fredrik Attebrant, Beatricé Hallman, Hans Koreaus, Tomas Wikström, Mikael Valier, Jan Loftén, Robin Divander, Lukas Legzdins, Morgan Carlsson, Indrik Vellet, Li Lerch, Tim Alenius, Denis Sopovic, Love Eneroth m.m.

  • Bli medlem nu!