X
Bli medlem
Till toppen

Vår försäkring fungerar!

7 juni, 2010 av Mikael Valier

Vår hårdrippande medlem Jouni Lauronen råkade ut för ett otäckt fall i Krillan den andra april i år. Han landade tungt på botten av poolen med vänsterhanden under sig, och vi var flera som pustade ut när han reste sig upp och verkade ganska hel.

Jouni oroade sig först för krossade revben och liknande. Det visade sig ”bara” vara lite brutna ben i handen, men för Jouni som är målare är det inte så bara. Han är faktiskt fortfarande sjukskriven när detta skrivs i början av juni.

Han fick genomgå flera operationer,  och fick tyvärr också en inflammation i såret.

Ni som känner Jouni vet att han är en tuffing, så nog syntes han ganska snabbt i skateparken igen, nu något försiktigare och med handen i paket. Under konvalescenttiden har han tränat lite stillsamt på att åka switch, alltså egentligen att rulla baklänges, vilket inte är lätt. Du som undrar om det är svårt, kan ju testa hemma med att borsta tänderna eller kamma dig med fel hand så får du se. Tänk dig sedan att du ska göra alla invanda skateboardrörelser med fel fot fram.

Eftersom Sub Surfers har en bra försäkring som gäller för vår träning, så anmälde Jouni naturligtvis skadan till försäkringsbolaget, och fick ansökan vidimerad av föreningen. Och efter en tid fick han utbetalt en skaplig summa för sveda och värk.

Naturligtvis täcker det inte hela inkomstbortfallet för hans sjukfrånvaro, men alla bäckar små…

Detta är ett bevis på att medlemskapet i Sub Surfers är värt mycket mer än årsavgiften.  För Jouni har det till exempel varit värt mer än 60 års medlemsavgifter vid en enda skada.

Nu är det ju inte meningen att du ska åka omkring hejvilt och slamma för att tjäna en hacka, men om olyckan är framme så är det skönt att veta att man kan få en liten lättnad.

Att du som medlem får vara en del i att det byggs fler skateparker i Stockholm är egentligen bra nog, men försäkringen ger verkligen mervärde. Jouni är nöjd.

  • Bli medlem nu!