X
Bli medlem
Till toppen

Bucky’s Bowl-B-Q – Skate

21 maj, 2010 av admin

Videon är inte ny, några månader gammal, men den visar att vår vision för Highvalley Skateworld helt klart var unik och fortfarande idag är på rätt spår. Det hörs tydligt när legenden Christian Hosoi uttalar sig om varför skatepark design ska flytta gränser och vara kreativ.

Vi födde iden om en mega-vert-pool till Högdalen redan 2004, men Bucky Lasek hann före med att bygga den. Nu använder vi oss av hans pool som ett referensobjektsförslag till vårt bygge som bör stå färdig att skata 2012.

Tidigare historia om mega-ver-ramper startade faktiskt i Sverige under 70-talet. Kockums skatepark i Göteborg hade böjar på 3,6m radie. Dessa hamnade sedan i Stockholm Hägernäs där Swedish Summer Camp hölls i flera år i rad av bl.a. vår styrelsemedlem Hans Koraeus. Campet gästades av flera idag legender som Tony Hawk, Lance Mountain, Mike McGill, Neil Blender, Claus Grapke, Billy Ruff m.m. Tony Hawk tog idén om stora böjar till USA, men det tog flera år innan X-Games började köra med dem.

Kommer du våga droppa in i Highvalley mega-vert-pool som kommer bli minst lika stor och djup? Och, var inte oroliga, det kommer finnas mycket mindre böjar i parken också, samt alla andra grenar/stilar.

  • Bli medlem nu!