X
Bli medlem
Till toppen

Helsingfors Skatepark

26 april, 2010 av admin

Idag fick vi fint besök från grannlandet Finland, med hela 14 st delegater från Helsingfors stad och finska skateboardförbundet, med Iiro Laaksonen, Anssi Paukkunen och Janne Saario främst i bilden.

Idrottsförvaltningen med Åke Roxberger samt Thomas Wiklund och Sthlm Sub Surfers med Ants Neo höll presentation om föreningen och dess projekt, främst Highvalley Skateworld, men även om Rålambshov Skatepark.

I Högdalstriangeln såg vi att de börjat att köra bort jordmassor samt några pundare som var i hög färd i att lasta in några hundra meter kabel i en nedsjunken Volvo.. Därefter for vi med den abonnerade väl tilltagna turistbussen till Rålambshov där grävskoporna jobbade för full och sedan till Kristineberg Skatepark. Där mötte vi upp bl.a. Janne Loftén en av föreningens grundare och idag utbildningsansvarig lektor på Beckmans Designhögskola, som berättade lite om den konstnärliga utformningen för Highvalley Skateworld. Även Christopher Lonergan som varit med om att bygga Kristineberg, berättade om det byggtekniska samt även lite om de justeringar de gjorde i designen.

Delegaterna fortsätter imorgon till Norrköping skatepark, Linköping skatepark och sedan ner till Malmö för att besöka John Magnusson för Stappelbäddsparken m.m.

  • Bli medlem nu!