X
Bli medlem
Till toppen

Tacky.se: Highvalley Skateworld – Update

11 december, 2009 av Martin Ekelund

Det hela började redan 1999 under det första Highvalley Classic eventet på Högdalstoppen. Idén till en skatepark i Högdalen växte fram mellan åken i glasifiberpipen och longboard-heaten, men det dröjde ända till 2004 innan Ants Neo bjöd in för ett möte för nybildandet av den insomnade föreningen Sthlm Sub Surfers. Han ville dra igång föreningen för att kunna kommunicera med myndigheter, politiker och media. Sedan dess har det varit ett tålmodigt arbete mellan hopp, förtvivlan och tomma löften.

Så, berätta vad händer nu härnäst, hur blir parken och var kommer den att ligga egentligen?
– Ja nu är det äntligen igång igen, nu har vi ett bra samarbetspaket som vi alla tror ska hålla ända fram. Arbetet har satt igång sedan första oktober där föreningen fått ett heltidsuppdrag jämte andra konsulter. Det är ju vi som är kunniga på området och vi har Idrottsrotelns (dvs politikernas) förtroende att klara av uppgiften för att det hela ska bli en succé. Det vi gjort förutom att nå denna position, är att lansera en helt ny idé hur parken ska se ut och fungera. Den ursprungliga visionen om parken mellan topparna fungerar inte på den nya platsen, inte heller designen och att det har nu gått snart 2 år sedan designen gjordes. Idag finns nya idéer och material som används i skateparker.

För den ursprungliga platsen mellan Högdalstoppens slänter målade vi upp en vision med Red Hot Chili Peppers spelandes för 50.000 publik på en skateboard-tävling. Det skulle inte fungera för den nya platsen, som är mer en urban miljö ihopklämt mellan tunnebanespår, bostadhus och en av Stockholms mest trafikerade väg. Där kan man istället likna det till att DEVO spelar för 5000 publik på en skateboard-tävling. Hänger ni med?

Platsen blir alltså Triangeln en idag öde markbit som ligger rakt utanför och mellan Högdalens tunnelbana och Magelungsvägen. Den nya parken kommer dock bli lika stor som ursprungligen planerat, dvs ca 7500 kvm betong, vilket är lite större än en fotbollsplan. Men på grund av den nya miljön eller rättare sagt bristen på miljö skapar vi istället en park med nya värden. Ett av vårt viktigaste önskemål var därför en 1300 kvm inomhushall, med hangardörrar att öppna för sommarhalvåret. Men skateboard åks bäst utomhus och för att överkomma den ursprungliga park-designen så kommer vi istället skapa Highvalley Skateworld, japp ni hörde rätt!

Läs hela artikeln på Tacky.se: tacky.se/skateboard/article/?id=106074

Highvalley Skateworld-bloggen hittar du här: highvalleyskatepark.blogspot.com

Här är det planerat att Highvalley Skateworld ska ligga: Länk till kartan på Hitta.se

  • Bli medlem nu!